Kirjaudu sisään

Uutinen
Nimue

Mitä eroa on kuivalla ja kuivuneella iholla?

Lyhyesti

Kuiva iho: Kun sinulla on kuiva iho, kehosi ei tuota tarpeeksi öljyjä/talia, mikä johtuu usein genetiikasta. Sinulla saattaa olla kuiva iho kaikkialla kehossasi ja huomaat, että ihosi tuntuu kireältä suihkun jälkeen. Se on usein tuhkainen ja siinä on kuivia läiskiä. Vesi poistaa iholta sen luonnolliset öljyt, joten ihosi on vaikea säilyttää kosteutta. Kuiva iho on jatkuvaa ympäri vuoden.

Kuivunut iho: Kuivunut iho kärsii veden ja kosteuden puutteesta. Ihosi reagoi tähän tilaan tuottamalla liikaa öljyjä, jolloin iho tuntuu rasvaiselta ja kuivalta. Tämä tila on väliaikainen ja johtuu erilaisista ulkoisista tekijöistä, kuten lämpötilasta, meikistä, ihonhoitotuotteiden väärästä käytöstä ja/tai ruokavaliosta. Kuivunut iho voi aiheuttaa aknen puhkeamista ylimääräisen öljyntuotannon vuoksi.

Miten huomaat eron?  Kuivalla iholla ja kuivuneella iholla on samat oireet, ja niitä voi joskus olla vaikea erottaa toisistaan. Tarkkaa ihodiagnoosia varten voit varata ammattimaisen konsultaation koulutetulta Nimue-kosmetologiltasi.  Näin saat juuri sinun ihollesi sopivat yksilöidyt neuvot, sekä ohjeistuksen siitä mitkä tuotteet sopivat parhaiten ihotyypillesi. ✅

Varaa aika heti!